Suport Clienti: 0745150894

(P) Dosar Caracal : Ce solutii are Dinca Gheorghe in dosarul din Caracal in 2020 (Coltuc si asociatii)

Dosar Caracal : Ce solutii are Dinca Gheorghe in dosarul din Caracal in 2020

Tot ce nu s-a spus pana acum!
Abonati-va la canalul de youtube https://www.youtube.com/channel/UCU81v5h56vFwYlK6BE4xj4g pentru alte informatii relevante

Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată pentru omor calificat, viol, profanare de cadavre şi trafic de persoane. Traficul de minori apare în cazul Alexandrei Măceşanu, care avea doar 15 ani. Această acuzaţie le-a oferit celor de la DIICOT competenţă necesară în dosar. Iar lui Dincă i-ar putea dărui un regim special: rechizitoriu secret şi proces cu uşile închise
Cum argumentează procurorii traficul de minori Procurorii nu şi-ar mai putea justifica prezenţa/competenţa materială în dosarul Caracal. Dacă ar renunţa la acuzaţia de trafic de persoane/trafic de minori. Prin urmare, DIICOT a decis să reinterpreteze definiția aceastei infracţiuni . In toate referatele prin care au cerut prelungirea arestării preventive a lui Gheorghe Dincă. Procurorii au vorbit despre traficul de minori din cazul Alexandrei Măceșanu ca fiind „recrutarea. Transportarea și adăpostirea minorei prin constrângere, răpire și profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra. Dată fiind starea vădită de vulnerabilitate (sus-numitul fiind o persoană masivă, cu experiență de viața. In fața căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio șansă să se opună), în scopul exploatării sale, prin satisfacerea plăcerilor sexuale proprii”.

Cu alte cuvinte, DIICOT susține că Dincă este un traficant solitar, care „racola” fete și le exploata în folos propriu, violându-le.

Care este definiţia traficului de minori .

Dar traficul de fiinţe umane este definit ca fiind „comerţul cu oameni”. Victimele sunt tranzacţionate, precum o marfă, de traficanţii care încasează bani din exploatarea lor. Conform Codului Penal, prin trafic de minori se înţelege „recrutarea, transportarea, transferarea, adăpostirea sau primirea unui minor. In scopul exploatării acestora”. Recrutarea constă în atragerea victimei spre a fi exploatată în vederea obţinerii de profit.   Există numeroase mijloace de recrutare. Cum ar fi false oferte de locuri de muncă în străinătate, recrutare directă în baruri/cluburi sau pe reţele de socializare. Anunțuri prin intermediul agențiilor matrimoniale. Transportarea victimei recrutate constă în deplasarea acesteia dintr-un loc în altul. Fie în interiorul graniţelor statului său de origine, fie prin trecerea uneia sau mai multor linii de frontieră. Transferarea reprezintă etapa în care victima e transmisă de la un traficant la altul. Precum un obiect, prin vânzare – cumpărare, schimb, închiriere, cesiune în contul unei datorii, etc. Adăpostirea înseamnă plasarea minorilor traficaţi într-un loc ascuns, pentru ca ei să nu fie descoperiţi de organele de drept sau de către alte persoane ce ar putea denunţa ilegalităţile. Acest loc poate fi un apartament, o casă sau o cameră de hotel.

Primirea reprezintă luarea în custodie a minorilor de către un traficant de la altul, ca urmare a transferării.

Există în dosarul DIICOT probe pentru vreuna dintre acţiunile ce compun infracțiunea de trafic de minori, în cazul Alexandrei? Dovezi că ea a fost „recrutată, transportată şi adăpostită”?
Art. 30 alin. (6) din Ghidul privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media, aprobat prin Hotărârea nr. 197/17.09.2019 a Plenului CSM, prevede că „nu pot fi eliberate reprezentanților mass-media copii ale actelor și soluțiilor din dosarele având ca obiect (…) trafic de minori (art.212 NCP)”.

Nu doar rechizitoriul ar putea rămâne secret, ci și procesul. Căci Dincă ar trebui judecat cu ușile închise, conform art. 24 din Legea 678/2001 privind prevenirea și combaterea traficului de persoane.
#gheorghedinca #dinca #monstrulcaracal #monstruldincaracal #traficpersoane #luiza #alexandra #tonelpop #dosarcaracal #dincatrimisinjudecata #rechizitoriudinca

Sursa informatiilor : informatiile publice din presa si mass-media

______________________________________________________________________________________________________

#livecoltuc
COLTUC si ASOCIATII

https://coltucsiasociatii.ro

Puteti sa ne lasati o recenzie aici
https://www.facebook.com/pg/coltucsiasociatii.ro/reviews/?ref=page_internal

Abonati-va la canalul de youtube https://www.youtube.com/channel/UCU81v5h56vFwYlK6BE4xj4g

Spune ce crezi

Categorii

Categorii